22/06/2017

RIBA National Award win for The Loom

View Project

After winning a RIBA Regional Award on the RIBA Awards Ceremony on the 24th May, The Loom has now been chosen by the RIBA Awards Group to win a 2017 RIBA National Award.

The reconfigured layout has a new entrance to the west on Gowers Walk, making a connection with Goodmans Fields. This connection includes the office reception and a public café, admired by the jury for providing greater public permeability. The entrance enjoys a generous opening in the existing façade and is lit by an atrium space in the centre of the building, providing space and light to the circulation on the upper floors.

The jury appreciated the clear and simple layout of the typical floors. The detailing is beautifully executed. The project delivers an attractive work space, while also celebrating the building’s history in a meaningful way.

https://goo.gl/GZVsG4

the loom gowers