RIBA Journal The Loom

RIBA Journal

RIBA Regional Awards London Winner-The Loom
01/06/17

Originally used for wool storage, this building is part of the emerging Goodman’s Fields masterplan for a new creative quarter. The scheme provides a range of work spaces and seeks to reveal the building’s history while Introducing carefully crafted interventions.

A new, generous, westerly entrance makes a connection with Goodman’s Fields and, through its metal screen, to history in its references to a loom. Here are the office reception and a new public cafe,
which provides greater public permeability. An atrium lights both the entrance and the circulation ofthe upper fioors. Typical fioors have a clear and simple layout with beautifully executed detailing with well considered decisions about what to keep and remove.

The project was carried out while significant areas ofthe building remained in occupation and it now delivers an attractive work space; elegantly organised and well resolved in relation to items such as bicycles and refuse. It also celebrates the building’s history In a meaningful way.

Visit project